Vi bryr oss

För oss inom Nowa har vårt samhällsansvar och att vi bryr oss om vår omvärld alltid varit en av grundstenarna. Vi bidrar med tid eller pengar till bland annat Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus, Stadsmissionen Göteborg, Love and Hope och Transfer.

Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus

Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus i Göteborg är Sveriges största och ett av Europas största barn- och ungdomssjukhus. Varje år är det cirka 13.000 barn och ungdomar som bor på sjukhuset och cirka 130.000 barn och ungdomar gör ett sjukvårdande besök.

Insamlingsstiftelsens pengar tar vid där landstingets medel inte räcker till. Pengar som används för att fylla de sjuka barnens tid med aktiviteter och miljöer som skapar glädje i tillvaron, något som gör att tiden går lite fortare. Stunder som ger nya krafter, där glädjen och leken läker.

 

kelly-sikkema-198975.jpg
isi02d_qx_w-himanshu-singh-gurjar.jpg

Love and Hope

Love and Hope är en organisation som startades 2009 i Kathmandu. Organisationen jobbar med att hjälpa unga flickor som sålts till bordeller och föräldralösa barn.

De arbetar tillsammans med den nepalesiska organisationen Lighthouse Foundation och driver idag 7 hem för de omhändertagna barnen och ger dem utbildning för att få ett annat liv.

 

Transfer

Transfer förmedlar yrkesföreläsare från näringslivet till skolan kompetenta personer från arbetslivet som kostnadsfritt ställer upp med föreläsningar som passar in i kursplaner och scheman.

Transfer är ideell, icke-vinstdrivande, politiskt obunden och finansieras gemensamt av partner, såväl näringslivet som offentliga medel.

 

riccardo-annandale-140624.jpg
nathan-anderson-99010.jpg

Stadsmissionen Göteborg

I stället för julklappar till medarbetarna går vi istället ut varje år och köper julklappar till barn som vi skänker till Stadsmissionen i Göteborg. Stadsmissionen delar sedan ut julklapparna till utsatta familjer/barn under december.